مینو محرز: ماسک سوپاپ‌دار نزنید-راهبرد معاصر
جزییات غربالگری سلامت روان دانش‌آموزان متوسطه بارش برف و باران از روز یکشنبه آغاز می‌شود راز خشک شدن ۷۰ درصدی دریای مدیترانه! انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

مینو محرز: ماسک سوپاپ‌دار نزنید

یک فوق تخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به افزایش احتمال انتقال کرونا در محیط‌های سر بسته، گفت: مراجعه بیماران به بیمارستان‌ها فوق‌العاده افزایش یافته و در یک اوج به سر می‌بریم؛ بنابراین مردم باید بسیار رعایت کنند و در عین‌حال دولت هم باید از برگزاری تجمعات جلوگیری کند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۶ - ۲۵ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 15
کد خبر: ۵۰۶۷۷

به گزارش راهبرد معاصر، دکتر مینو محرز  درباره انتقال کرونا ویروس از طریق هوا، گفت: به طور کلی در محیط‌های سربسته ویروس می‌تواند ماندگار شود و اگر به مدت طولانی حتی با ماسک در محیط سربسته باشیم، امکان ابتلا وجود دارد؛ بنابراین ویروس مدتی در هوا می‌ماند، اما اینکه چقدر ماندگاری دارد، به عوامل متعددی بستگی دارد که همچنان در حال بررسی و مطالعه است.

 

وی افزود: مطالعاتی در دنیا انجام‌شده که بر اساس آن‌ها گفته شده که کرونا از طریق هوا منتقل می‌شود. منتها اعلام کردند که این نوع انتقال در شرایط خاص و در بیمارستان‌ها ممکن است و هنوز به آن معنی سازمان جهانی بهداشت تایید نکرده که انتقال کرونا کاملا از طریق هوا باشد، اما ویروس مدتی در هوا می‌ماند و انتقال آن به انسان از طریق هوا و ترشحات تنفسی است. در صورتی که افراد بحث شست و شوی دست‌ها را رعایت کنند، انتقال کرونا از طریق تماس با سطوح کنترل می‌شود؛ بنابراین کرونا در هوا وجود دارد، اما هنوز نمی‌دانیم که چقدر در هوا می‌ماند؛ بنابراین در محیط‌های بسته به راحتی از طریق هوا و از طریق فرد مبتلا و بدون ماسک می‌تواند منتقل شود.

 

محرز با بیان اینکه حتی در محیط‌های باز هم اگر افراد خیلی به یکدیگر نزدیک باشند و از ماسک استفاده نکنند، ویروس می‌تواند منتقل شود، ادامه داد: البته از آنجایی که در محیط بسته هوا راکد است، احتمال انتقال ویروس بیشتر است. ما همواره می‌گوییم در محیط‌های بسته پنجره را باز کنید تا تهویه هوا انجام شود. به عنوان مثال برای بیماری که مبتلا به بیماری سل است، توصیه می‌شود که در روز چندین بار هوای اتاقش را تهویه کنند تا ویروس‌های معلق در هوا خارج شوند، اما وقتی هوا بسته و راکد باشد، ویروس راحت‌تر منتقل می‌شود.

 

وی با اشاره به وضعیت تهویه در مترو، اظهار کرد: در مترو، محیط بسته است و افراد حتما باید با ماسک وارد مترو شوند. متاسفانه شاهدیم که همچنان عده‌ای بدون ماسک وارد مترو می‌شوند که بسیار خطرناک است. مترو و اتوبوس که در آن افراد نزدیک به یکدیگر می‌ایستند، محل خطرناکی برای انتقال کرونا ویروس است؛ بنابراین مردم‌حتما ماسک بزنند. در عین حال تا حد امکان فاصله فیزیکی را حفظ کنند.

 

محرز با تاکید بر اینکه اکنون که در بحبوحه انتقال بیماری به سر می‌بریم، مردم تا حد امکان از منزل خارج نشوند، گفت: اگر هم از خانه بیرون می‌روید، حتما ماسک بزنید و سریعا به خانه بازگردید. در عین حال در تجمعات حضور پیدا نکنید.

 

وی افزود: می‌بینیم که تعداد زیادی از بیماران افرادی بودند که بعد از بازگشایی‌ها در تجمعاتی مانند مراسم‌ها حضور یافته و به کووید_۱۹ مبتلا شده‌اند. اگر در این اماکن مسائل پیشگیرانه رعایت نمی‌شود، باید مجددا آن‌ها را تعطیل کنند؛ بنابراین مجالس سوگواری، عروسی، مهمانی و... باید تعطیل شوند. اکنون شاهدیم که بسیاری افراد به صورت خانوادگی مبتلا می‌شوند.

 

محرز درباره استفاده از ماسک سوپاپ دار برای پیشگیری از انتقال کرونا، گفت: استفاده از ماسک سوپاپ دار بسیار غلط است. زیرا عمده این ماسک‌ها استاندارد نیستند و هوا را بیرون می‌دهد. بر این اساس اگر یک فرد مبتلا به کووید_۱۹ از ماسک سوپاپ‌دار استفاده کند، نفس که می‌کشد، از طریق سوپاپ ذرات تنفسی را خارج می‌کند و بیشتر ویروس را منتشر می‌کند. از این ماسک‌ها به‌عنوان ماسک N۹۵ یاد می‌شود، اما این‌ها استاندارد نبوده و بعضا تقلبی هستند.

 

وی درباره وضعیت ابتلا به کووید_۱۹ در کشور، گفت: مراجعه بیماران به بیمارستان‌ها فوق العاده افزایش یافته و در یک اوج به سر می‌بریم؛ بنابراین مردم باید بسیار رعایت کنند و تا حد امکان از خانه بیرون نیایند، حتما ماسک بزنند و شست و شوی مداوم دست‌ها را هم مد نظر قرار دهند. در عین‌حال دولت هم باید از برگزاری تجمعات جلوگیری کند./ ایسنا

ارسال نظر